Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Geen probleem. Wij hebben hieronder de veelgestelde vragen alvast voor u beantwoord. Is uw vraag onbeantwoord? Neem dan gerust contact op.

Bewaaradvies

Verzending

Retouren

Overige

Hoe bewaar ik mijn worst?

Het is belangrijk om uw worst goed te bewaren. Daarom hebben wij hieronder een aantal veelgestelde vragen verzameld.

Onze bewaaradviezen

Vanwege wettelijke bepalingen zijn wij verplicht om een houdbaarheidsdatum op onze producten te plaatsen. Wij adviseren onze klanten om de worsten binnen 8 weken te nuttigen, maar in de praktijk kunnen de worsten – onder de juiste omstandigheden – langer worden bewaard.

Bewaar de worsten nooit in een gesloten doos, dit zorgt er namelijk voor dat de worst ‘stikt’. Dit heeft als gevolg dat de goede schimmels op de worst sterven en de worst begint te verzuren.

Als de worsten in de keuken worden bewaard, zullen ze sneller drogen/rijpen.

Wanneer de worsten op een koele plaats worden bewaard, zullen de worsten meer tijd nemen om te drogen/rijpen.

We adviseren om in de zomermaanden de worsten, gewikkeld in een keukenhanddoek, te bewaren in de koelkast. Het is belangrijk dat de worsten vervolgens eerst terug op kamertemperatuur worden gebracht, voordat je ze gaat degusteren. Op deze manier bereik je een optimale smaak. 

Waar droge worst bewaren?
Wij raden aan om de worsten op kamertemperatuur te bewaren.

 Tijdens de zomermaanden kun je ze in de koelkast bewaren, zodat ze niet te snel hard worden. Wikkel een keukendoek eromheen zodat smaken van andere voedingswaren niet mengen.

 De garage is ook een uitgelezen plek om ze te bewaren, gezien het daar vaak wat koeler is.

Waarom de worst in dunne plakjes snijden?

Als het stukje worst fijn gesneden is, dan smelt het vet rapper door ons speeksel en onze lichaamstemperatuur. Wanneer het vlees daarboven droog is, kunnen we er extra op knabbelen om maximaal van de smaak te genieten.

Ik heb de worsten liever mals/zacht, wat nu?

Dit is geen enkel probleem, sommige mensen hebben graag dat de worsten jong zijn. In dit geval zullen de smaken subtieler zijn en wat vettiger proeven. Dan kan u ook de worsten dikker aansnijden.

Hoe lang kan ik worsten bewaren?

Wetgeving verplicht handelaars om een bewaardatum te plakken op voedingswaren, daarom raden we aan om de worsten binnen de 6-8 weken te consumeren. Maar in praktijk gaan ze langer mee.

Is droge worst gezond?

Zoals ze zeggen, wordt alles het beste met mate geconsumeerd om een evenwichtig voedingspatroon te hebben. We raden aan om de worsten niet dagelijks te eten.

Wat doe ik bij het ontvangen van de worsten?

Uitpakken en rustig de worsten (indien u van droog houdt) de tijd te geven om wat verder te drogen. Worsten komen gewikkeld in papier, dit kan gebruikt worden als bescherming met een keukenhanddoek.

Verzending & tarieven

Hieronder hebben wij de veelgestelde vragen over het verzenden samengevat.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Onze pakketten komen aan op maandag t/m zaterdag. Zodra je een bestelling hebt geplaatst, verwerken we dit zo snel mogelijk en wordt deze de volgende dag verzonden. Verzendingen in België worden geleverd binnen 1 werkdag en in Nederland binnen 2 werkdagen.

Hoe worden de worsten verpakt?

De droge worsten worden in gerecycleerd papier gerold, zodat de worsten stevig en veilig verstuurd kunnen worden.

Krijg ik extra informatie over de worsten geleverd?

Bij iedere bestelling wordt een infoblad meegestuurd voor tips over de beste ervaring. Daarnaast wordt een ingrediëntenlijst meegestuurd om af te lezen welke Franse worst past bij welk label.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij rekenen €6,50 verzendkosten voor alle bestellingen onder de €50,-. Bestelt u meer dan dat, dan is het verzenden geheel kosteloos.

Uw retouren

Het kan voorkomen dat u uw worsten wilt retourneren. Lees hieronder de veelgestelde vragen.

I

Helaas accepteren wij geen retouren. Niet tevreden over uw bestelling? Neem dan contact met ons op.

Uw overige vragen

Nog steeds vragen? Neem dan contact op en we helpen u graag verder.

X